Eerste deel mountainbikeroute bijna klaar

URK • Za 11 januari 2020 | 15:15 • Zaterdag 11 januari 2020 | 15:15

Het eerste deel van de mountainbikeroute in het Urkerbos is bijna klaar. Leden van de Wielervereniging Urk hebben in de afgelopen maanden het parcours van zo'n vier kilometer fietsklaar gemaakt.

Zo zijn omgevallen bomen weggehaald. Ook is op de drassige kleibodem zand gestort, zodat er overheen gefietst kan worden.

De mountainbikeroute is een al langer gekoesterde wens van de Wielervereniging Urk. In 2015 waren er al plannen voor een parcours van tien kilometer, pas afgelopen september is begonnen met de aanleg.

De werkzaamheden duren nog tot zaterdag 14 maart. De dag erna begint het broedseizoen en mag er wel op het parcours gefietst, maar niet meer gewerkt worden met groot materieel. Dan moet dit deel van het parcours dus klaar zijn.

Als de evaluatie met de gemeente Urk en het Flevo-landschap positief is, wil de Wielervereniging Urk de komende jaren de resterende zes kilometer aanleggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel