Sportverenigingen steken koppen bij elkaar voor sportakkoord

NOORDOOSTPOLDER • Di 14 januari 2020 | 0:49 • Dinsdag 14 januari 2020 | 0:49

Diverse sportverenigingen in de gemeente Noordoostpolder staken maandagavond de koppen bij elkaar om de inhoud te bespreken van het sportakkoord. Ongeveer 50 vertegenwoordigers van verschillende verenigingen in de gemeente deden mee aan een brainstormsessie in Emmeloord.

Het sportakkoord is een plan in wording met als doel zoveel mogelijk mensen in de gemeente aan het sporten te krijgen. De rijksoverheid stelt landelijk subsidies beschikbaar aan gemeenten die deze ambitie in een lokaal plan van aanpak omzetten.

De bijeenkomst werd geleid door Ronald Lamsma. Hij werd onlangs aangesteld als gemeentelijke sportformateur. Het is de taak van Lamsma de ideeën en wensen van de sportverenigingen te inventariseren. Op basis daarvan worden de uitgangspunten en aandachtspunten in het sportakkoord opgenomen.

De aanwezigen spraken met elkaar over vragen als: hoe krijgt je de jeugd van de bank, hoe houd je ouderen in beweging en hoe zorg je er voor dat alle doelgroepen van alle sociale klassen mee kunnen doen?

Dinsdagavond is er nog een tweede bijeenkomst over het sportakkoord met andere sportverenigingen. Sportformateur Lamsma zal begin april dit jaar een plan presenteren. De gemeente Noordoostpolder wil de inhoud van het sportakkoord dan gebruiken als leidraad voor toekomstig sportbeleid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel