'Rijgedrag in Flevoland het minst veilig'

FLEVOLAND • Di 14 januari 2020 | 10:25 • Dinsdag 14 januari 2020 | 10:25

Flevolanders zijn naar verhouding de gevaarlijkste rijders van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB Veilig Rijden Verzekering. Mensen die zich daar verzekeren, krijgen een kastje in de auto dat hun rijgedrag registreert. Inwoners van de provincie Utrecht rijden het veiligst.

De slechte Flevolandse score komt vooral voor rekening van Almeerders, meldt de ANWB. Die hebben het slechtste rijgedrag van Nederland. De beste rijders komen uit Enschede. Almere scoort in verkeersonderzoeken vaker bovengemiddeld omdat er veel leasemaatschappijen in de stad zijn gevestigd. Een ANWB-woordvoerder zegt dat dit hierbij niet meespeelt, omdat onder 'Veilig Rijden' geen zakelijke verzekeringen vallen.

De ANWB constateert dat er een duidelijke scheiding in het rijgedrag is tussen Oost- en West-Nederland. De verschillen zijn wel relatief klein en hangen ook samen met hoe druk het in een gebied is, zegt de woordvoerder.

De ANWB heeft ook uitgezocht welke automodellen het minst veilig worden bestuurd. Bovenaan die lijst staan de BMW 5-serie, de Audi A6 en de Renault Laguna. Bestuurders van de Subaru Forester, de Suzuki Splash en de Hyundai IX20 hebben het veiligste rijgedrag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel