Remkes: "Iedereen interpreteert dit in zijn eigen straatje"

LELYSTAD • Wo 15 januari 2020 | 17:58 • Woensdag 15 januari 2020 | 17:58

"Iedereen interpreteert dit in zijn eigen straatje." Dat zegt Johan Remkes bij de toelichting op zijn rapport over de stikstofuitstoot en de luchtvaart. Uitspraken als 'op grond van het advies kan Lelystad Airport niet open' of 'op grond van het rapport kan Schiphol niet uitbreiden' kloppen volgens Remkes niet. "Dat staat niet in ons rapport", zegt hij stellig.

De enige juiste samenvatting volgens hem is dat groei is wel degelijk mogelijk is, maar er dan tegelijkertijd aantoonbaar een bijdrage geleverd moet worden aan de uitstoot-reductie. En dat laatste is volgens Remkes iets dat best haalbaar is.

De Flevolandse gedeputeerde Jan de Reus sluit zich daar bij aan. "Ik lees het rapport als: het glas is halfvol, in plaats van halfleeg." De luchtvaartsector is volgens De Reus nu aan zet om te innoveren en op die manier de stikstofuitstoot terug te dringen. Te denken valt aan elektrische voertuigen voor het taxiën van vliegtuigen.

Het hele interview met Remkes

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel