Stichting Regenboogbuurt wil meer weten over kleurbehoud

ALMERE • Do 16 januari 2020 | 11:13 • Donderdag 16 januari 2020 | 11:13

Stichting Regenboogbuurt wil meer informatie over het plan om in de wijk in Almere Buiten de originele kleuren op gevels te krijgen. De politiek praat binnenkort over het plan van het college van burgemeester en wethouders om de karakteristieke kleuren in oude staat te herstellen.

De stichting vraagt in een brief aan de gemeenteraadsleden om informatiebijeenkomsten te organiseren voor bewoners en belanghebbenden in de Regenboogbuurt. Er zou nu onvoldoende informatie zijn over de gevolgen van eventuele maatregelen.

Al jaren is er gesteggel over de kleuren op de buitenmuren. De gemeente Almere heeft volgens veel bewoners jaren geleden de kleurstelling vrij gegeven. Ze vinden het vreemd dat er nu opeens weer gehandhaafd kan gaan handhaven. Dat zou bewoners die de kleur van hun huis hebben veranderd, op kosten kunnen jagen.

Wat willen de bewoners?
Uit een enquête blijkt dat 69 procent van de bewoners wil dat de gemeente erop toeziet dat de huizen in de Regenboogbuurt weer de oorspronkelijke kleuren krijgen. Discussies vier jaar geleden hebben niet tot een besluit geleid. Het college hoopt in 2020 nu wel alles definitief wettelijk vast te leggen.

Een oorspronkelijke (kleur)plan voor de Regenboogbuurt

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel