Leger des Heils verhuist naar Zuiderwagenplein

LELYSTAD • Vr 17 januari 2020 | 16:18 • Vrijdag 17 januari 2020 | 16:18

De dag- en nachtopvang van het Leger des Heils in Lelystad krijgt een andere plek. Op het Zuiderwagenplein naast de Polderdreef en vlakbij de Bethelkerk komen units voor de tijdelijke opvang. Die mogen er maximaal vijf jaar blijven staan.

De gemeente laat weten dat de huur voor het huidige pand aan het Maerlant per maart is opgezegd. De huidige opvang maakt deel uit van een groter complex van voormalige kantoorpanden, waarvan de meeste al jaren leeg staan. De panden zijn eigendom van Woonfront Maerlant. Die wil de panden verbouwen tot huurappartementen, waarvan een deel sociale huur en een deel middenhuur.

Woonfront meldt op de website van het Lelycentre dat de verbouwing begin dit jaar staat gepland. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de procedures nog lopen.

De direct omwonenden van het Zuiderwagenplein zijn afgelopen week per brief op de hoogte gebracht van de nieuwe plek van het Leger des Heils. Komende donderdag is er vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst in de Bethelkerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel