Wilders voorzag Kamerzetel Chris Jansen

ALMERE • Za 18 januari 2020 | 10:12 • Zaterdag 18 januari 2020 | 10:12

De Almeerse PVV-politicus Chris Jansen had zelf niet meer gerekend op de kans om Tweede Kamerlid te worden voor zijn partij. Na de laatste verkiezingen, die de PVV 20 zetels opleverde, dacht Jansen als nummer 23 buiten de boot te vallen. Door het tussentijdse vertrek van Sietse Fritsma uit de politiek, kwam de PVV eind vorig jaar alsnog uit bij de Almeerder. Hij geeft er zijn lidmaatschap van de Almeerse gemeenteraad en de Flevolandse Staten voor op.

Volgens Jansen had PVV-leider Geert Wilders hem na de verkiezingen gewaarschuwd dat hij toch rekening moest houden met een mogelijke overstap naar Den Haag. "Ik dacht: het zal wel, maar uiteindelijk heeft hij gewoon gelijk gekregen", aldus Jansen in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

In de Haagse PVV-fractie wordt hij samen met Fleur Agema woordvoerder zorg. Komende week voert Chris Jansen zijn eerste Kamerdebat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel