Recordaantal bezoekers op KunstExpo in de Bantsiliek

BANT • Zo 19 januari 2020 | 17:04 • Zondag 19 januari 2020 | 17:04

In de Bantsiliek in Bant was dit weekend voor de achtste keer de KunstExpo Flevoland. Een recordaantal van 700 bezoekers kwam dit weekend af op de tentoonstelling. Daar kon je niet alleen kijken naar de kunstwerken maar je kon ze ook kopen.

Dit jaar lag het accent op jongeren. "Want wij worden al een jaartje ouder", zegt organisator Tineke Smit. In een bijzaaltje waren jongeren van X-tuur, leerlingen van het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord, ook druk in de weer met hun kunstwerken. Een meisje heeft een schilderij en een tekening gemaakt. Erg veel belangstellende kopers zijn er niet. "Maar mijn opa en oma willen wel wat kopen", zegt het meisje. Even later komt haar opa langs. Hij vindt de kunstwerken prachtig. "Het is mijn kleindochter dus daar moet ik wel wat van kopen".

Het doel van de expositie is om een breed palet aan beeldende kunst toegankelijk te maken voor publiek. De tentoonstelling wordt om het jaar gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel