"Buurt minder aantrekkelijk door extra sociale huurwoningen"

ALMERE • Di 21 januari 2020 | 13:23 • Dinsdag 21 januari 2020 | 13:23

De eigenaar en de exploitant van de Albert Heijn-supermarkt in de Lombokstraat in Almere Buiten willen niet dat er honderd sociale huurwoningen in de buurt van de winkel worden gebouwd.

Flevoland Invest en Weernekers Supermarkten zeggen te begrijpen dat de gemeente extra sociale huurwoningen nodig heeft, maar ze vinden dat de buurt er met de komst van die woningen op achteruit gaat. Volgens de ondernemers houdt de gemeente Almere zich ook niet aan de afspraken want er zouden eigenlijk meer winkels komen, zoals een supermarkt. Dat is volgens hen ook zo vastgelegd in het bestemmingsplan.

De gemeente probeert met man en macht plekken in Almere te zoeken waar extra sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden. De wachttijd voor een sociale huurwoning is langer dan tien jaar. Vorige week werd bekend dat er plek gevonden is voor 500 extra sociale huurwoningen. Waarvan er honderd in de Indische Buurt komen.

De eigenaar en de exploitant vragen de gemeenteraad daarom niet in te stemmen met extra sociale huurwoningen in de Indische Buurt. Komende donderdag praat de gemeenteraad verder over extra sociale huurwoningen in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel