PvdA wil af van beleggers in woningen

NOORDOOSTPOLDER • Do 23 januari 2020 | 12:46 • Donderdag 23 januari 2020 | 12:46

Huizen kopen als belegging moet verboden worden, vindt de PvdA in Noordoostpolder. Wie in Noordoostpolder een huis koopt, moet daar ook zelf gaan wonen, stelt fractievoorzitter Rien van der Velde.

De PvdA overweegt een motie in te dienen om dit te regelen. Bijvoorbeeld door middel van een huisvestingsvergunning, zoals die ook in Rotterdam bestaat. In bepaalde wijken van die stad is geregeld dat er niet te veel kamerverhuur mag plaatsvinden. Ook mogen woningen niet zomaar gesplitst worden. Gemeenten kunnen zo'n vergunning zelfstandig invoeren.

De PvdA denkt dat het voor een grote groep in NOP haast niet mogelijk is om een woning te kopen of een betaalbare huurwoning te vinden. Landelijk bestaat dit beeld, maar volgens de PvdA zijn er in Emmeloord inmiddels ook van die signalen. Uitwijken naar een van de dorpen is in Noordoostpolder traditioneel een manier om alsnog een woning te vinden. De PvdA wil in kaart brengen of die tweede keuze nog altijd een oplossing is.

De partij zegt het belangrijk te vinden om standpunten van inwoners te horen. Dat is nodig om een goed standpunt in te kunnen nemen bij toekomstige vergaderingen van de gemeenteraad, bijvoorbeeld wanneer er weer over de Woonvisie van de gemeente wordt gesproken.

De PvdA in Noordoostpolder houdt donderdagavond met inwoners, makelaars, verhuurders en andere organisaties een discussieavond over de stijgende huizenprijzen. De avond wordt gehouden op de Nijenbeek 4a in Emmeloord. Dit is het pand van de Stichting Mannencentrum NOP. Vrouwen zijn overigens ook welkom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel