Boeren helpen op de trekker mee met bouw MFA

RUTTEN • Do 23 januari 2020 | 15:54 • Donderdag 23 januari 2020 | 15:54

Boeren en bouwers zijn sinds vandaag samen aan de slag voor de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Rutten. Op de bouwlocatie is begonnen met het afgraven van grond. Zo'n honderd boeren brengen die met hun trekkers met kiepwagens naar een nieuwbouwlocatie in Marknesse.

Volgens Herman Nijenhuis van de MFA Rutten is het afvoeren van de grond een hele logistieke puzzel. Naar verwachting maken de boeren tot dinsdag 140 ritten per dag tussen Rutten en Marknesse, ofwel zo'n kleine zeshonderd totaal. Ongeveer elke zes minuten arriveert er een tractor om het zand op te halen. Daarna is het ruim 24 kilometer rijden naar Marknesse.

De samenwerking met de boeren bespaart flink wat geld op de inhuur van grondverzetbedrijven. Volgens Nijenhuis gaat het om zo'n 25.000 euro. Dat is een flinke deel van de eigen bijdrage van 65.000 euro, die Rutten zelf aan de MFA moeten leveren.

Volgens Nijenhuis is er nog gekeken of boeren de grond dichterbij rond Rutten konden gebruiken, maar dat bleek niet het geval. Daarna zijn de initiatiefnemers in contact gekomen met de bouwers van woningen in Marknesse.

Nadat de grond is afgegraven, beginnen direct de voorbereidingen voor de funderingen van de MFA. Volgens Nijenhuis scheelt het dat er niet hoeft te worden geheid. Volgens de planning moet de nieuwe accommodatie in week 49 klaar zijn, dus vlak voor de volgende kerstdagen. De nieuwe MFA gaat 4,3 miljoen euro kosten. Zij biedt straks onderdak aan twee basisscholen, de kinderopvang, voetbalvereniging RKO ('Rutten Komt Op'), de tennisvereniging en dorpshuis De Siepe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel