16-jarige achter stuur van auto vol lachgas

ALMERE • Vr 24 januari 2020 | 17:58 • Vrijdag 24 januari 2020 | 17:58

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 16-jarige Almeerder van de A27 geplukt. De auto waarin hij reed was al bij Blaricum opgevallen door vreemd rijgedrag. De auto reed erg langzaam en wisselde voortdurend van rijstrook. Dat schrijft de landelijke Eenheid Noordwest van de politie op facebook.

Bij de afslag Almere/Zeewolde aan de Waterlandseweg werd de auto tot stoppen gemaand. De jongen liet een rijbewijs zien, maar dat was een rijbewijs voor een bromfiets. Naast de bestuurder en tussen twee andere passagiers bleken verschillende lachgasflessen te liggen. Naast de bestuurdersstoel lag ook een ballon die nog nat van het speeksel was.

In totaal lagen er 13, zowel lege als volle, lachgasflessen in de auto. De 16-jarige heeft verschillende bekeuringen gekregen, niet alleen voor het rijden zonder rijbewijs maar ook voor gevaar en hinder veroorzaken op de weg. Hij kreeg ook een boete voor het rijden met een gladde band.

Verder wordt er nog een proces-verbaal opgemaakt voor het op onjuiste wijze, zonder veiligheidsmaatregelen, vervoeren van lachgas.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel