Gevangenismedewerkster op non-actief na incident

LELYSTAD • Ma 27 januari 2020 | 18:14 • Maandag 27 januari 2020 | 18:14

Een medewerkster van de gevangenis in Lelystad is vorige week op non-actief gesteld na een incident. Dat bevestigt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het gaat om een administratief medewerker van de gevangenis.

De Telegraaf meldde maandagmiddag dat de medewerkster vorige week met een gedetineerde in een bezemkast is aangetroffen, waar zij seks zouden hebben gehad. Een woordvoerder van DJI wil dit niet bevestigen. Volgens haar moet nog worden onderzocht wat er precies gebeurd is. Relaties of intiem contact tussen medewerkers en gedetineerden zijn niet toegestaan.

Dagblad De Stentor meldde onlangs dat er nog twee andere integriteitsonderzoeken lopen naar medewerkers van de gevangenis in Lelystad. Volgens woordvoerder Eveline Petit van de DJI is er recent maar één ander integriteitsonderzoek naar een medewerker in Lelystad geweest. Inmiddels is volgens haar gebleken dat deze persoon niets te verwijten viel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel