Ook station Lelystad heeft nu zijn eigen piano

LELYSTAD • Zo 2 februari 2020 | 13:49 • Zondag 2 februari 2020 | 13:49

Op het station in Lelystad staat sinds dit weekend een piano in de hal die door iedereen bespeeld mag worden. De stationspiano is er gekomen op initiatief van het Seabottom Festival.

"We hebben er best wat moeite voor moeten doen", vertelt festivaldirecteur Ed Goudriaan. "Voor de grote stations doet de NS het zelf, maar voor de kleinere stations niet." Dus is het Seabottom Festival zelf op zoek gegaan naar mogelijkheden. "Wij hebben via een hoofdsponsor, BModesto, het voor elkaar gekregen dat we hier tot 9 mei een piano hebben staan."

Tijdelijk
Na 9 mei wordt de piano weer weggehaald, omdat de kosten voor langere tijd te hoog oplopen. "Helaas verdwijnt hij dan weer, tenzij er een andere sponsor opstaat. Want het is natuurlijk wel fantastisch om zoiets in de hal van het station te hebben", zegt Goudriaan.

De onthulling van de stationspiano zondagmiddag was ook het moment waarop de kaartverkoop voor het festival van start ging. Het eerste ticket werd symbolisch in ontvangst genomen door burgemeester Ina Adema.

Dat het festival nu weer wat meer financiële middelen heeft is een positieve verandering ten opzichte van een paar jaar geleden. In 2018 werd het evenement, toen nog Seabottom Jazzfestival geheten, afgelast omdat er onvoldoende sponsoren waren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel