Exotisch plantenbedrijf stopt noodgedwongen na 25 jaar

ENS • Zo 2 februari 2020 | 15:42 • Zondag 2 februari 2020 | 15:42

Wie op zoek is naar Japanse bonsais, palmbomen of oude olijfbomen kan na 1 juli niet meer bij Nobilis in Ens terecht. Na ruim 25 jaar stopt eigenaar Ad Goossens met het bedrijf. "Het is erg, het bedrijf was een aanwinst voor de polder", zegt Goossens.

De eigenaar moet naar eigen zeggen noodgedwongen stoppen. Fysiek wordt het werk voor Goossens steeds lastiger en financieel gezien is het moeilijk om opvolging te regelen. "Het gaat om levende producten die morgen dood kunnen zijn. En dus geeft de bank nul procent financiering", vertelt Goossens.

Voor de financiële crisis was Nobilis een groot bedrijf waar bezoekers terecht konden voor ‘een dagje uit’. Met onder meer flamingo’s en golfkarretjes werden klanten naar Ens gelokt. Daarna braken er moeilijke tijden aan; verhuisplannen naar Lelystad gingen op het laatste moment niet door en ternauwernood overleefde Nobilis de crisis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel