Bewoners Almere Haven: 'Wij gaan de weg blokkeren'

ALMERE • Wo 5 februari 2020 | 6:30 • Woensdag 5 februari 2020 | 6:30

Bewoners van de Brugmark in Almere Haven gaan de weg blokkeren als de gemeente niet in actie komt. Ze willen een geluidswal van drie meter hoog langs de Noorderdreef. De oude is weggezakt en voldoet dus al jaren niet meer. Maar de gemeente geeft volgens de bewoners niet thuis.

De Noorderdreef is een druk bereden weg. Bijna al het verkeer dat Haven in of uit moet rijdt er over. De huidige geluidswal bij de Brugmark is neergezet in de jaren tachtig toen het stadsdeel nog een kleine achtduizend inwoners telde. Nu wonen er meer dan 24.000 mensen en dus rijden er ook veel meer auto's over de Noorderdreef. Daar komt nog bij dat de geluidswal die er stond, twintig centimeter weggezakt is.

Last van luchtwegen
Buurtbewoner John Wessels is boos op de gemeente. "Hartstikke mooi die uitbreiding maar wij krijgen alle ellende." Hij woont pal achter de Noorderdreef. Op een paar meter afstand ligt een slaapkamer. "Er zijn hier ook kinderen en oudere mensen die last krijgen van hun luchtwegen."

Zijn buurman Fokke van der Wal heeft zelf een schutting laten bouwen, boven op de oude geluidswal. Maar die houdt het geluid niet tegen. "Het is zomers niet meer prettig om in de tuin te zitten", zegt Van der Wal. "Je ruikt de uitlaatgassen."

'Takkeherrie'
Wethouder Jan Hoek is langs geweest. "Hij vond het een takkeherrie, alleen heeft het geen prioriteit." Eventueel zou er met groot onderhoud iets kunnen gebeuren. Maar over de bouw van een drie meter hoge geluidswal, deed Hoek geen toezegging. Politieke partijen hebben naar verluidt laten weten dat de kwestie op de Politieke Markt wordt besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel