Stadscompliment voor hulpverlening bij dodelijk ongeluk Larserdreef

LELYSTAD • Do 6 februari 2020 | 18:42 • Donderdag 6 februari 2020 | 18:42

Voor hun hulp bij een ernstig verkeersongeluk in Lelystad in november vorig jaar hebben mevrouw Zandvliet en de heren Brakkee en Ott donderdag een Stadscompliment in ontvangst mogen nemen. Burgemeester Ina Adema reikte de oorkonde uit, waarin de gemeente haar waardering uitspreekt.

Op vrijdag 29 november gebeurde er op de Larserdreef een ernstig ongeluk. Mevrouw Zandvliet en de heren Brakkee en Ott waren voorbijgangers. Ze stapten uit hun auto en boden de slachtoffers hulp en steun. Ze deden dit nog voordat de hulpdiensten ter plaatse waren.

Bij het ongeval kwamen een 67-jarige opa en zijn 4-jarige kleinzoon om het leven. De 63-jarige oma raakte zwaargewond. Na het ongeluk legden veel inwoners knuffels, lichtjes en briefjes neer op de plek van het ongeluk.

Burgemeester Ina Adema: "Op een moment waar je liever niet aan denkt en waar je misschien wel liever met een grote boog omheen gaat, bent u uitgestapt, en heeft u direct adequate hulp geboden. Ik heb daar veel respect voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel