VPRO brengt documentaireserie over onderwijs op ISG Arcus

LELYSTAD • Do 6 februari 2020 | 20:34 • Donderdag 6 februari 2020 | 20:34

De middelbare school ISG Arcus in Lelystad wordt vanaf 16 april geportretteerd in een VPRO-documentaireserie '100 dagen voor de klas'. In de zesdelige serie ervaren programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul hoe het is om docent te zijn.

Tim geeft Nederlands op het VMBO, Nicolaas doceert geschiedenis en maatschappijleer op het HAVO/VWO en VMBO. In totaal staan ze 100 dagen voor de klas en willen ze antwoord hebben op tal van vragen.

Wat is een goede les? Hoe win je het vertrouwen van pubers? Hoe houd je orde in de klas? En hoe ga je om met social media, pesten en gepest worden? Tim en Nicolaas ervaren in de praktijk hoe de leraar van nu alle ballen in de lucht probeert te houden en zetten hun eigen ervaringen af tegen die van hun begeleiders en collega’s. Vinden zij hun roeping binnen de muren van de school? Of keren ze opgelucht terug naar de wereld van de media?

De VPRO vroeg vorig jaar om medewerking aan de school. ISG Arcus stemde ermee in. De school vond het nodig om mee te werken, zodat er een goed en volledig beeld van het vak kon worden gegeven. Ook zou de serie een steentje kunnen bijdragen in de strijd tegen het lerarentekort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel