Wethouder Van Garderen: “Wel inspraak, maar niet over de hoogte”

ALMERE • Vr 7 februari 2020 | 13:15 • Vrijdag 7 februari 2020 | 13:15

Bewoners van de Almeerse Schelvisstraat zijn nog steeds boos over de hoogte van het geplande seniorencomplex van corporatie GoedeStede. De flat wordt hoger dan in het bestemmingsplan staat. Donderdag werd de kwestie opnieuw in de raad besproken. Wethouder Hilde van Garderen (VVD) nam de portefeuille over.

Wel inspraak, maar niet over hoogte
“De participatie is niet goed gegaan en dat had beter gemoeten,” zei de wethouder. De bewoners krijgen alsnog inspraak en mogen met terugwerkende kracht mee beslissen over het uiterlijk van het gebouw en de inrichting van de groenruimtes om het complex heen. Ook komt er inspraak in het verkeersplan, zodat de inrit veilig wordt en geen parkeeroverlast gaat veroorzaken. Maar over de hoogte van het gebouw is de wethouder onverbiddelijk: “De punten waarop participatie zal plaats vinden heb ik benoemd en daar zat de hoogte niet bij.”

Almere moet huizen bouwen
Van Garderen herinnerde de raad eraan dat zij een duidelijke missie bij het college hebben gelegd: huizen bouwen. “We hebben onszelf de opgave gesteld voor de realisatie van broodnodige sociale huurwoningen en dan met name voor oudere bewoners.” Het is aan de raad om duidelijke kaders mee te geven voor bewonersparticipatie. Daarmee wil de wethouder een herhaling van de Schelvisstraat voorkomen.

Doordacht totaalplan
Volgens Van Garderen is dit appartementencomplex hier niet zomaar gepland. Sinds 2012 zijn er een startnotitie Waterwijk seniorenproef, de kansenkaart uit 2013 en een studie 'Blijven wonen in Waterwijk' aan vooraf gegaan. De wethouder vindt dus niet dat er over een nacht ijs is gegaan. De verwachting is dat de bewoners nog van zich laten horen met een volgende stap. Over zes weken staat het onderwerp weer op de agenda.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel