Deel flatbewoners Staalstraat minstens tot woensdag dakloos

EMMELOORD • Ma 10 februari 2020 | 14:16 • Maandag 10 februari 2020 | 14:16

De 27 appartementen in Emmeloord die zondag ontruimd zijn nadat een deel van het dak weggewaaid was, zijn in ieder geval tot woensdag nog niet bewoonbaar. Dat meldt vastgoedbeheerder Vastion. De bewoners zijn ondergebracht bij familie of hebben ergens anders een slaapplek gekregen. Maandagmiddag mochten bewoners onder begeleiding naar binnen om kleren en persoonlijke spullen uit hun appartement te halen.

Het complex aan de Staalstraat werd rond 23:00 uur op last van de gemeente en brandweer ontruimd. 's Middags waaide een deel van het dak door storm Ciara van het gebouw af. De hevige regen die later op de dag volgde, liep daardoor de woningen binnen. Om kortsluiting te voorkomen is het gebouw daarna ontruimd.

Dinsdag wordt gestart met een noodreparatie aan het dak. Volgens Vastion duurt dat twee of drie dagen. Daarna zal door de gemeente opnieuw bekeken worden of de appartementen weer bewoonbaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel