220 Urkers mogen nog één keer een sigaret opsteken

URK • Do 13 februari 2020 | 17:38 • Donderdag 13 februari 2020 | 17:38

Zo'n 220 Urkers hopen donderdagavond hun allerlaatste sigaret ooit te roken. Ze doen mee met een avondvullend programma, dat georganiseerd wordt door de gemeente Urk, zorggroep Medrie, GGD Flevoland en Caritas Urk. Stichting Ik Stop Ermee leidt de avond, inclusief drie rookpauzes.

Rokers leren in vier uur tijd hoe ze kunnen stoppen zonder trucjes of hulpmiddelen. Ook wordt tijdens het programma ingegaan op vragen als waarom mensen roken, waarom stoppen ingewikkeld is en wat men kan verwachten van het leven als ex‐roker. Tijdens de cursus wordt ieder uur een korte rookpauze ingelast.

Het doorroken tijdens de bijeenkomst is een cruciaal onderdeel van de cursus. Aan het einde van het programma rookt iedereen zijn of haar laatste sigaret.

Het is de tweede keer dat de gemeente Urk een dergelijke avond organiseert. De eerste werd begin 2018 gehouden. Volgens Hugo Hairwassers van de stichting Ik Stop Ermee heeft van die eerste groep zo'n 68 procent het stoppen volgehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel