Discussie rond verlenging contract gehandicaptenvervoer

ALMERE • Vr 14 februari 2020 | 12:28 • Vrijdag 14 februari 2020 | 12:28

Taxibedrijf Salders verzorgt ook de komende twee jaar het gehandicaptenvervoer in Almere. De Almeerse PvdA-fractie is daar verbaasd over omdat er in het verleden geregeld klachten zijn geweest over de dienstverlening.

Zo zouden cliënten veel te laat gebracht en gehaald worden en zou de communicatie tussen vervoerder en cliënten stroef verlopen. Het Almeers Platform Particuliere Initiatieven (APPI) trok daarom meerdere keren bij de gemeente aan de bel. Toch is het contract tussen de gemeente en Salders opnieuw met twee jaar verlengd.

De PvdA zegt dat er geen overleg met de gemeenteraad is geweest. Gemeenteraadslid Aya Selman: "Er is zoveel onrust geweest bij gebruikers van Salders en de gemeenteraad heeft zich hier actief mee bemoeid. Daarom moet de raad kans krijgen om ook met gebruikers van het WMO vervoer te praten."

Klankbordgroep
In maart vorig jaar kondigde het college aan met belanghebbenden in gesprek te gaan over de problemen rond het gehandicaptenvervoer. Volgens APPI is dat ook gebeurd en is er een klankbordgroep ingesteld. Een van de uitkomsten is dat klachten voortaan extern afgehandeld worden. Maar er is meer tijd nodig om wijzigingen in de aanbesteding door te voeren, de twee jaar verlenging die Salders nu krijgt is daar zeker voor nodig.

'Onvoldoende sterk gemaakt'
Woordvoerder Louis van der Lichte van APPI is teleurgesteld in de houding van de gemeenteraad. Hij zegt daarover: "We vinden dat de PvdA en de andere politieke partijen die destijds de brief van APPI behandeld hebben zich onvoldoende sterk gemaakt hebben. Er is niet doorgevraagd en een vinger aan de pols gehouden. Het probleem is onvoldoende doorzettingskracht en vastgebetenheid in dit onderwerp".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel