Lelystedelingen maken bioscoopfilm 'Suriname'

LELYSTAD • Vr 14 februari 2020 | 15:58 • Vrijdag 14 februari 2020 | 15:58

'Het is een jongensdroom die waarheid wordt', dat zegt de Lelystadse cameraman Bram Breukelman over de film 'Suriname'. Breukelman heeft samen met de Lelystadse regisseur Danny Leysner een misdaadfilm opgenomen die zich in Suriname afspeelt. De film draait vanaf donderdag 20 februari in diverse Pathé theaters.

Het verhaal gaat over de hoofdpersoon Richter. Als hij zich verkiesbaar stelt voor het presidentschap van Suriname, wordt hij geconfronteerd met zijn criminele verleden. De strijd om de macht leidt tot een psychologisch schaakspel als Richter zowel justitie als het criminele circuit achter zich aan krijgt.

Danny Leysner kreeg van filmproducent Vizaviz de opdracht om de film te maken. En hij mocht daarvoor zijn eigen crew samenstellen. Dat resulteerde erin dat zowel de regisseur als de cameraman, de regie-assistent en de lichtman uit Lelystad komen. De film wordt ook in Lelystad nabewerkt. De kleurcorrectie wordt gedaan bij het Lelystadse bedrijf Soulvizion.

De film is opgenomen in Suriname. En dat betekende voor de filmcrew dat de opname een groot avontuur werd. "Toen we aankwamen regende het. En het bleef ook dagen lang regenen", zegt cameraman Breukelman. "De straten stonden blank, de studio stond blank en we wisten echt niet hoe we dat moesten oplossen. Precies op de avond dat we voor het eerst zouden gaan draaien, stopte het met regenen. En het heeft daarna gelukkig ook niet meer geregend.'' Leysner zegt dat er tijdens het draaien veel hoogte- en dieptepunten waren. "Maar elk avontuur is naast spannend ook tegelijk moeilijk'."

De film draait niet alleen in Nederland. 'Suriname' zal ook te zien zijn in de bioscoop in Paramaribo. 'Suriname' is de eerste film die door de streamingdienst Pathé Thuis als original wordt uitgebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel