Drie wisentkoeien van Natuurpark naar Zeeland

LELYSTAD • Ma 17 februari 2020 | 21:19 • Maandag 17 februari 2020 | 21:19

Drie wisentkoeien zijn maandag verhuisd van Natuurpark Lelystad naar een natuurgebied in Zeeland. In het gebied Slikken van de Heen moeten de wisenten de komende tijd een nieuwe kudde gaan vormen. Dat natuurgebied ligt tussen Zierikzee en Bergen op Zoom. Naast de koeien uit Flevoland komen er ook enkele vrouwtjes en een stier uit een ander natuurgebied naar Zeeland.

Voor de komst van de Deltawerken was Slikken van de Heen een zout getijdengebied vol kreken en geulen. In korte tijd is het veranderd in een omgeving met bloemrijke graslanden en open bossen. Ondanks begrazing van lokaal vee is het gebied de afgelopen jaren verruigd en dichtgegroeid met planten. De wisenten moeten gaan zorgen voor een meer open gebied met meer biodiversiteit.

In Natuurpark Lelystad worden sinds 1976 wisenten gefokt. Sindsdien zijn tientallen Lelystadse wisenten uitgezet in natuurgebieden in binnen- en buitenland. Nadat deze drie wisentkoeien zijn verhuisd, leven er nog 25 wisenten in Natuurpark Lelystad.

De collega's van Omroep Zeeland namen een kijkje bij de aankomst van de wisenten:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel