Noordzeevissers sluiten zich aan bij boerenprotest

URK • Di 18 februari 2020 | 10:59 • Dinsdag 18 februari 2020 | 10:59

Noordzeevissers uit Urk en andere visserijgemeenten sluiten zich woensdag aan bij het boerenprotest op het Malieveld in Den Haag. Volgens de actiegroep Eendracht Maakt Kracht moeten vissers net als agrariërs wijken voor wat zij dubieus milieu- en klimaatbeleid noemen.

De vissers stellen dat ze ernstig in de knel komen door de industrialisatie op zee met 22.500 windmolens en natuurorganisaties die 'met zeereservaten natuurcompensatie afdwingen'. De vissers vrezen door de komst van windparken ook flinke schade aan de vispaaigronden en visbestanden in de Noordzee.

Volgens EMK vechten de vissers tegen een driekoppig monster: Noordzeebeleid dat zij als oneerlijk ervaren, grootschalige industrialisatie met windturbines en natuurorganisaties die ze als onbetrouwbaar beschouwen. De vissers hebben het gevoel dat ze simpelweg van de kaart worden geveegd. Ze zien geen enkel toekomstperspectief meer.

'7500 trekkers naar Den Haag'
Volgens Farmers Defense Force gaan woensdagmorgen rond de 7500 trekkers richting Den Haag. De boeren mogen de snelweg niet op en rijden daarom zoveel mogelijk via de binnenwegen. De eerste boeren verzamelen zich al rond 01.00 uur in de nacht, rond 04.30 uur willen ze de provincie verlaten.

De ANWB en Rijkswaterstaat kunnen niet voorspellen wat de actie met het verkeer gaat doen. Mede door de vakantie is het al minder druk op de weg in de spitstijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel