Stranden krijgen stevige opknapbeurt en nieuwe uitstraling

BIDDINGHUIZEN • Di 25 februari 2020 | 0:51 • Dinsdag 25 februari 2020 | 0:51

De gemeente Dronten wil de stranden langs het Veluwemeer bij Biddinghuizen een nieuwe uitstraling geven. De strandjes moeten een trekpleister worden voor alle soorten toeristen die daar een mooie dag willen beleven. Wethouder Irene Korting presenteerde maandagavond voorlopige plannen voor de strandjes tijdens een bijeenkomst met de ondernemers langs de kustlijn.

De stranden moeten worden opgeknapt. Het groen is toe aan groot onderhoud, de waterlijn moet worden aangepakt, er moeten sanitaire voorzieningen komen en parkeren moet, waar nodig, worden gereguleerd.

De strandjes moeten allemaal hun eigen identiteit krijgen. Zo moet het ene strandje aantrekkelijk zijn voor mensen die rust zoeken. Er moet een strand komen voor gezinnen met jonge kinderen. En er is ruimte voor een strandje waar diverse activiteiten worden georganiseerd.

'Gemeente faciliteert, ondernemer houdt schoon'
Wethouder Korting zegt dat de gemeente Dronten voor de basis moet zorgen en dat de dagelijkse gang van zaken voor de ondernemers is. "Wij moeten vooral faciliteren. We gaan het groot onderhoud doen. En dan is het aan de ondernemer om de boel schoon te houden en activiteiten te organiseren. We moeten het samen doen."

De ondernemers bij de bijeenkomst vinden het allemaal hoog tijd dat er wat gebeurt. Maar ze vinden ook dat de gemeente teveel op hun bordje neer legt. "We hebben de gemeente hier de afgelopen 25 jaar niet gezien", zegt Gerard Bouwhuizen van Europarc Resort Zuiderzee. Hij is nog sceptisch over de plannen van de gemeente. "Het is niet duidelijk wie wanneer waar voor verantwoordelijk is." Zijn collega Jelbert Haagsma van Beachclub NU is het met hem eens. "Wij hebben er voor gezorgd dat de strandjes aantrekkelijk zijn. Wij houden het schoon, wij doen het onderhoud aan het groen. Dan kan het niet zo zijn dat de gemeente wil pronken met het werk wat wij gedaan hebben, dat is niet eerlijk."

'Afspraken maken voor het beste plan'
Wethouder Korting erkent dat de gemeente in het verleden meer had kunnen doen aan de strandjes. "Maar ik sta hier voor wat we kunnen gaan doen voor de toekomst. Ik wil met elke partij langs de kustlijn afspraken op maat maken voor het beste plan." Korting zegt dat de gemeente bereid is om de basis op orde te brengen. De inbreng van de ondernemers wordt verwerkt in het plan dat voor besluitvorming kan worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Volgens wethouder Korting kan dat nog voor de zomervakantie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel