Tong van Lucifer tijdelijk weg van Knardijk

LELYSTAD • Di 25 februari 2020 | 18:33 • Dinsdag 25 februari 2020 | 18:33

Het kunstwerk Tong van Lucifer op de Knardijk wordt tijdelijk weggehaald. Dat heeft de provincie besloten na een inspectie dinsdag. Het opvallende kunstwerk staat scheef als gevolg van de harde wind van de afgelopen dagen.

Het liefst haalt de provincie het omhulsel zo snel mogelijk weg. Dat gaat waarschijnlijk deze week nog gebeuren. De provincie heeft specialisten gevraagd daarbij te helpen.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman zei maandagavond dat er geen direct gevaar is dat de Tong omvalt. Toch is voor de zekerheid een deel van de Knardijk afgezet. Het kunstwerk bestaat uit een omhulsel en een metalen paal. Het omhulsel is losgeraakt van de draagpaal, die volgens de provincie nog recht staat.

Vier jaar geen Tong?
Het is niet de eerste keer dat het kunstwerk beschadigd raakt. In 2006 probeerden dieven koperen wikkels los te trekken. Omdat het werk gerestaureerd moest worden is de Tong vier jaar niet te zien geweest. Het is niet duidelijk hoe lang de reparatie deze keer gaat duren, dat geldt ook voor de kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel