Zorgen over 5G besproken tijdens informatieavond

DRONTEN • Wo 26 februari 2020 | 7:04 • Woensdag 26 februari 2020 | 7:04

Een informatieavond in Dronten over de gevolgen van de aanleg van het 5G netwerk heeft bij een aantal bezoekers vooral vooroordelen bevestigd. De bijeenkomst dinsdagavond werd georganiseerd door de werkgroep Stralingsbewust 5G Dronten.

Het doel van de avond was het duidelijk maken wat straling met de gezondheid van een mens kan doen én het lanceren van een petitie om te voorkomen dat het 5G netwerk in Dronten wordt uitgerold.

'Straling gevaarlijk'
Volgens ingenieur elektrotechniek Jan-Rutger Schrader is straling van onder meer zendmasten, routers, modems en telefoons gevaarlijk en kan het je wel degelijk ziek maken. Hij ondervond dat jarenlang aan den lijve tijdens zijn werk als ontwikkelaar van telefoons. Schrader had last van hoofdpijn, nervositeit en oorsuizen.

Ook mesoloog Fineke Selles, die een praktijk in alternatieve geneeskunde heeft, krijgt veel klanten die zeggen last te hebben van straling. Zij merkt dat als ze haar klanten adviseert om minder gebruik te maken van de mobiele telefoon, wifi of laptop dat ze zich beter voelen.

'Energiegevoelig'
Verschillende bezoekers vonden de avond interessant en hun zorgen over 5G werden door de sprekers bevestigd. "Ik ben energiegevoelig voor straling en ben bang dat ik alleen maar meer last ga krijgen wanneer 5G wordt uitgerold. Ik denk echt dat het gevaarlijk is voor de gezondheid", legt een bezoeker uit.

Een andere bezoeker vertelt: "Ik ben bang voor 5G. Ik heb nu al last van straling en ik ben bang dat het in de toekomst alleen maar erger wordt. Ik ben bezorgd om mijn kinderen en kleinkinderen."

De petitie is vanaf vandaag te ondertekenen. Wanneer er genoeg handtekeningen binnen zijn, worden deze aangeboden aan de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel