Gezondheidscentrum enige tijd gesloten vanwege verdenking corona

EMMELOORD • Wo 26 februari 2020 | 12:13 • Woensdag 26 februari 2020 | 12:13

Gezondheidscentrum Zorgpost in Emmeloord is woensdagmorgen enige tijd gesloten geweest omdat er iemand binnen was met mogelijke verschijnselen van het coronavirus.

Een man had dermate last van benauwdheidsklachten dat hij het gebouw was binnengegaan. Personeel in het pand vond de klachten zo ernstig dat de GGD werd ingeschakeld. Ook werd het pand uit voorzorg tijdelijk gesloten. De GGD prijst het snelle optreden.

De man is door ambulancepersoneel onderzocht. Zij droegen uit voorzorg beschermende kleding. Vastgesteld is dat hij niet voldeed aan de criteria die wijzen op een coronabesmetting. Ook is hij de afgelopen weken niet in gebieden geweest waar het coronavirus heerst. De man is wel naar het ziekenhuis gebracht.

In het gezondheidscentrum in Emmeloord zijn een apotheek, een huisarts en een verloskundigenpraktijk gevestigd. Volgens de apotheker is de man niet in de apotheek zelf geweest. De apotheek heeft inmiddels telefoontjes gekregen van mensen die onlangs medicijnen hebben gehaald. Zij willen weten of zij zich zorgen moeten maken. Volgens de apotheker is daar geen sprake van.

Crisisnummer
Er zijn veel mensen met vragen over het coronavirus. De overheid heeft daarom een speciaal telefoonnummer bekendgemaakt, waar iedereen zijn vragen kwijt kan. Het crisisnummer is 0800-1351.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel