Recyclingbedrijf Van Werven wil uitbreiden

BIDDINGHUIZEN • Wo 26 februari 2020 | 15:59 • Woensdag 26 februari 2020 | 15:59

Recyclingbedrijf Van Werven in Biddinghuizen heeft uitbreidingsplannen. Eigenlijk mag dat niet op de bedrijfslocatie aan de Biddingringweg, maar het college van B&W van de gemeente Dronten is bereid om terug te komen op haar eerdere 'nee' en vraagt de gemeenteraad om er ook over na te denken.

Van Werven ging al twee jaar geleden naar het gemeentehuis met het verzoek om te mogen uitbreiden, maar kreeg toen geen groen licht. In 2010 is namelijk vastgelegd dat niet-agrarische bedrijven in het buitengebied, zoals Van Werven, niet mogen groeien.

Nu wil het college haar eigen besluit heroverwegen, omdat de activiteiten van Van Werven wel goed passen in de ambitie om de circulaire economie te stimuleren. Het bedrijf is in Nederland één van de grotere verwerkers van afgedankt plastic. Daar worden kunststof korrels van gemaakt die als grondstof dienen voor nieuwe producten.

De gemeente heeft deskundigen uit verschillende disciplines naar de groeiplannen laten kijken en zij adviseren het college van B&W om een positieve houding aan te nemen en de haalbaarheid verder te onderzoeken. De gemeenteraad buigt zich ook over de uitkomst van deze adviezen en praat volgende maand over de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel