Nieuwe wethouder De Jonge wil vertrouwen gemeenteraad terugwinnen

ALMERE • Wo 26 februari 2020 | 20:04 • Woensdag 26 februari 2020 | 20:04

De nieuwe Almeerse wethouder Froukje de Jonge (CDA) wil proberen het vertrouwen van de oppositie in de gemeenteraad terug te winnen. Ze gaat de komende tijd met alle politieke partijen in gesprek en begint bij de oppositiepartijen. De voltallige oppositie keurde twee weken geleden het gedrag van de coalitiepartijen af. Zij zouden informatie over de Floriade hebben achtergehouden.

De Jonge merkt dat er iets veranderd is in de sfeer sinds ze anderhalf jaar geleden de gemeenteraad verliet. Het lijkt of er geen vertrouwen meer is. "Ik heb anderhalf jaar echt afstand genomen dus ik heb niet allemaal gezien wat hiertoe geleid heeft. Maar dit lijkt me iets waar niemand gelukkig mee kan zijn", zegt De Jonge.

"Dit lijkt me iets waar niemand gelukkig mee kan zijn"

— Froukje de Jonge, wethouder Almere

Ze werd dezelfde avond geïnstalleerd als wethouder, nadat een motie van afkeuring was ingediend. Tussen 2014 en 2018 bekleedde ze die functie ook al. Speerpunten waren toen voor haar het tegengaan van huiselijk geweld en de werkloosheid onder 45-plussers.

Ze blijft zich daarmee bezighouden. Verder wil ze ook aandacht besteden aan woonoverlast. De Jonge zegt dat ruim de helft van de Almeerders woonoverlast ervaart. Dat varieert van 'de buurman geeft iets te vaak feestjes' tot overlast van een buurman die je leven kan vergallen.

Bekijk hier het hele gesprek:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel