Primera Marktgracht na overvallen failliet verklaard

ALMERE • Do 27 februari 2020 | 19:48 • Donderdag 27 februari 2020 | 19:48

Primera The Saloon aan de Markgracht in Almere Haven is failliet verklaard. De winkel was eigendom van Nancy van Dijk, die in een jaar tijd getroffen werd door twee gewapende overvallen. Bij de laatste overval in oktober vorig jaar was haar driejarige zoontje getuige. Hij heeft daar volgens Van Dijk nog steeds veel last van.

De gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat de eigenaresse het werk niet meer aankan, zo vertelde ze dinsdagavond nog in het tv-programma Opsporing Verzocht. Geestelijk en lichamelijk hebben de overvallen zo'n spoor getrokken dat ze was gestopt. Iedere dag dat ze in de winkel stond kreeg ze hartkloppingen. Telkens kwam de gedachte op of ze weer de pineut zou zijn. "Voor mij is het hier wel klaar." Het faillissement werd uitgesproken op de dag van de uitzending.

'Nog steeds erg bang'
Donderdagavond deed Nancy van Dijk uitgebreid haar verhaal in het programma van Eva Jinek op RTL4. Ze vertelde dat ze nog steeds erg bang is. Zo durft ze niet meer 's avonds alleen de auto uit te komen en is haar huis voorzien van rolluiken: "Het is net Fort Knox".

Geen hulp
De onderneemster is door het faillissement van de winkel in de schuldhulpverlening gekomen. Van Dijk vertelde in de uitzending dat ze nu een schuld heeft van meer dan 150.000 euro en dat ze een bijstandsuitkering heeft aangevraagd. Ze hekelde de hulpverlening in het algemeen. Als het er op aankomt is er helemaal geen hulp, zei ze tegen Eva Jenik. Ze weet zich wel gesteund door haar familie en vrienden.

De overvallers zijn nooit gepakt. Van Dijk heeft weinig hoop dat ze ooit worden aangehouden. Bij de politie zijn na de uitzending van Opsporing Verzocht zes tips binnengekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel