Rechtszaak om zonnepark op golfbaan te voorkomen

ZEEWOLDE • Zo 1 maart 2020 | 21:58 • Zondag 1 maart 2020 | 21:58

Bewoners van Villa Resort Harderwold in Zeewolde spannen een rechtszaak aan tegen de Cammingha Groep. Dit bedrijf is eigenaar van de naastgelegen golfbaan, die in totaal 27 holes telt.

Als het aan de Cammingha Groep ligt, wijkt de grote 18-holes golfbaan voor een zonnepark. Dat zou betekenen dat alleen de 9-holes baan overblijft. De Vereniging van Eigenaren van Harderwold vreest de plannen van de groep. "In een korte baan vinden wij geen uitdaging," zegt Erwin ter Horst van de bewonersvereniging. Daarnaast verwacht Ter Horst dat de uitstraling van het villaresort zal dalen en een 9-holes golfbaan minder goede golfers zal aantrekken.

'Geen andere keus'
Hubert Peek van de Cammingha Groep begrijpt de zorgen van de bewoners, maar heeft naar eigen zeggen geen andere keus. Door een teruglopend ledenaantal lukt het al jaren niet om de exploitatie van de golfbaan sluitend te krijgen. "Ik denk niet dat wie dan ook kan verwachten dat we een verliesgevende organisatie blijven doorzetten," licht Peek toe. "Als we hiermee doorgaan, zal ik over een paar jaar faillissement moeten aanvragen."

Het zonnepark zou 36 hectare groot moeten worden en zo'n 13.000 huishoudens van stroom moeten voorzien. In april wordt meer duidelijk over de toekomst van het park; dan doet de rechter uitspraak in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel