Dakkapel in Tussen de Vaarten uitgebrand

ALMERE • Ma 2 maart 2020 | 18:10 • Maandag 2 maart 2020 | 18:10

Een dakkapel van een woning aan de Hildo Kropstraat in Almere is maandagmiddag volledig uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt. De bewoners van het hele woonblok zijn tijdelijk opgevangen in het buurthuis aan de overkant van de straat. De oorzaak van de brand is onbekend.

De brand ontstond op zolder. Toen de brandweer de straat inreed waren de vlammen al zo groot dat een tweede voertuig werd opgeroepen. De brand heeft geleid tot veel rook- en waterschade in de woning, waardoor de bewoners er voorlopig niet meer in kunnen, meldt de brandweer.

Schade bij de buren
Ook de woningen van de buren hebben schade opgelopen. Aan de ene kant is er behoorlijk wat water- en rookschade; de andere buren zijn er beter vanaf gekomen.

De tekst gaat verder na de tweets:


Bruin water uit de kraan
Nadat de brandweer vertrokken was, kwamen er klachten uit de wijk over bruin kraanwater. "Dat kan wel kloppen", zegt de brandweer. "Bij het blussen wordt er in een keer heel veel water afgenomen. Daardoor kan er wat vuil in de hoofdleidingen loskomen." Wie kampt met bruin water kan volgens de brandweer de kraan open laten totdat het water weer helder wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel