Kunstenaars beginnen permanente expositieruimte in winkelcentrum

DRONTEN • Di 3 maart 2020 | 12:01 • Dinsdag 3 maart 2020 | 12:01

Dronten krijgt een nieuwe expositieruimte voor permanente tentoonstellingen. De ruimte komt in de voormalige sportwinkel aan De Kiel in Dronten en wordt gerund door vijfentwintig kunstenaars uit de regio.

Zij hebben een kunstenaarscollectief opgericht voor het runnen van de expositieruimte. Aanjager is kunstenaar Aad Gordijn uit Dronten. "We hadden twintig deelnemers nodig om de organisatie rond te krijgen, inmiddels hebben vijfentwintig kunstenaars toegezegd deel te nemen", aldus Gordijn. Dronten heeft nog geen permanente expositieruimte terwijl daar volgens Gordijn wel vraag naar is. Hij verwacht dan ook veel van het collectief.

De expositieruimte komt in een leegstaand winkelpand. De eigenaar was volgens initiatiefnemer Gordijn direct enthousiast en heeft de ruimte gratis beschikbaar gesteld. De kosten voor gas en licht moeten de kunstenaars wel zelf betalen. Ook de inrichting van de ruimte moeten ze zelf bekostigen. Gordijn hoopt dat de gemeente hier financieel bij wil helpen. Wanneer de expositieruimte open gaat, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel