Techniekbedrijf verhuist naar de provincie

ALMERE • Di 3 maart 2020 | 13:46 • Dinsdag 3 maart 2020 | 13:46

Techniekbedrijf Flamco bouwt een nieuw hoofdkantoor in Almere. De organisatie verhuist volgend jaar van Bunschoten naar het bedrijventerrein Stichtsekant in Almere. Flamco is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van onderdelen voor verwarmingen, airconditioning en ventilatie. Het bedrijf heeft klanten in ruim zeventig landen wereldwijd.

Het nieuwe gebouw zal uit meerdere onderdelen bestaan. Er komt een productiehal en een distributiecentrum voor de Europese bestellingen. Daarnaast komen er kantoren op het terrein. Ook wordt er een academie gebouwd: daar worden bijvoorbeeld installateurs getraind.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat in eerste instantie zoveel mogelijk personeel uit Bunschoten mee. Momenteel werken daar rond de 200 mensen. Op de langere termijn zal Flamco groeien en zorgt het dus ook voor werkgelegenheid in de stad.

'Verhuizing vanwege bereikbaarheid'
Het nieuwe gebouw van Flamco komt op het bedrijventerrein Stichtsekant, dat langs de A27 ligt. Volgens de woordvoerder viel de keuze op Almere omdat het goed bereikbaar is via de snelweg. Daarnaast was er een flink stuk grond nodig voor de bouw, en dat was in Almere snel gevonden.

Als alles volgens planning verloopt, begint de bouw deze maand. Ongeveer een jaar daarna start de verhuizing.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel