Familiebedrijf 'Flevosap' wordt verkocht na ruzie tussen broers

FLEVOLAND • Do 5 maart 2020 | 7:09 • Donderdag 5 maart 2020 | 7:09

Het familiebedrijf in Biddinghuizen dat het bekende Flevosap maakt, wordt verkocht. Huisbank ING heeft het krediet opgezegd vanwege een ruzie tussen de eigenaren van het bedrijf, twee broers. Een tijdelijk aangestelde bestuurder, Ruud Dekker, doet het bedrijf daarom in de verkoop. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD).

Dekker ziet de toekomst van het bedrijf vol vertrouwen tegemoet en laat telefonisch weten dat er al meerdere geïnteresseerde kopers zijn. Hij verwacht dat het verkoopproces volgende week start. Na een moeilijke periode eind vorig jaar draait het bedrijf volgens hem weer goed.

Het familiebedrijf Vermeulen Food Group raakte volgens het FD in problemen door een vete tussen de broers. Eén van hen vroeg de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam woensdag een kans om mee te kunnen bieden op het familiebedrijf. Dekker heeft hem na enkele incidenten de toegang tot het bedrijf ontzegd en hem uitgesloten van het biedingsproces dat nu wordt opgestart.

De Ondernemingskamer oordeelde vorig jaar al dat de broers niet in staat zijn hun meningsverschillen opzij te schuiven. Daarop werd een tijdelijk bestuurder aangesteld. Die trok zich na een tijdje terug, naar eigen zeggen omdat deze zich door één van de broers bedreigd voelde. Het Hof stelde vervolgens Dekker aan.

Bij Vermeulen Food Group werken zo'n twintig mensen. Volgens de tijdelijk bestuurder hoeven zij zich geen zorgen te maken over hun baan. Het was oorspronkelijk een fruitteelt-bedrijf maar het heeft zich de afgelopen decennia steeds meer toegelegd op het maken van fruitsappen, jam en andere fruitproducten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel