Almeerder (48) besmet met coronavirus

ALMERE • Do 5 maart 2020 | 10:57 • Donderdag 5 maart 2020 | 10:57

Een man van 48 uit Almere is besmet met het coronavirus. Dat meldt GGD Flevoland. De man is onlangs in Iran geweest. Woensdag werd bekend dat een vrouw in Zeewolde besmet is geraakt.

De 48-jarige man werd op 3 maart opgenomen in het Flevoziekenhuis, nadat hij zich daar met klachten had gemeld. Het ziekenhuis heeft direct het protocol van het RIVM voor coronabesmettingen gevolgd. Hij is meteen geïsoleerd op een eenpersoonskamer met sluis, met hele beperkte mogelijkheden voor bezoek. Zorgverleners droegen bij de man beschermende kleding.

Eerder meldden we na contact met de GGD dat er nog een tweede besmetting in Almere zou zijn. Dat bleek een misverstand.

Geen verhoogd risico in ziekenhuis
Het Flevoziekenhuis benadrukt dat er geen sprake is geweest van verhoogd risico voor patiënten, medewerkers of bezoekers. De patiënt heeft het Flevoziekenhuis inmiddels verlaten.

De man verblijft nu in thuisisolatie. Dat betekent dat hij thuis moet blijven in de periode dat hij besmettelijk is. Zijn partner heeft geen klachten, maar blijft dezelfde periode ook thuis. GGD Flevoland heeft de contacten rondom de patiënt in kaart gebracht. Zij worden voortdurend gemonitord.

Informatienummer
Inwoners met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook kunnen zij bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht bij de speciale website: www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

GGD Flevoland adviseert om de landelijke richtlijnen op te volgen. Dat betekent vaak de handen wassen, niezen/hoesten in de elleboog en na gebruik papieren zakdoekje wegwerpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel