Vergunning voor bouw Floriade-toren goedgekeurd 

ALMERE • Do 5 maart 2020 | 18:05 • Donderdag 5 maart 2020 | 18:05

De vergunning die nodig is voor de bouw van een 13 verdiepingen hoge woontoren op het Floriadeterrein is goedgekeurd door de gemeente. Door die beslissing is ook duidelijk hoe het gebouw eruit komt te zien.

Het ontwerp is een een stuk minder spectaculair vergeleken met eerdere impressies. Die lieten nog grote raampartijen zien plus op elke verdiepingen plantenbakken met bomen en struiken. In het uiteindelijke ontwerp is een stuk minder glas en groen zichtbaar. Het gebouw bevat daarentegen veel steen en beton.

Het eerdere ontwerp:

Onvrede
Het uiterlijk van de toren is een discussiepunt geweest tussen de Floriade BV en projectontwikkelaar Amvest. De organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling ziet graag een toren die symboliseert waar de Floriade voor staat.

In een eerder stadium gaf Floriade-directeur Peter Verdaasdonk aan dat het ontwerp nog niet voldeed aan zijn wensen. Op de vraag of de uiteindelijke versie dat wel doet heeft de Floriade BV nog niet gereageerd.

Appartementen en uitkijkpunt
De toren gaat straks plaats bieden aan een kleine tachtig huurappartementen. Tijdens de Floriade komt op de dertiende verdieping een restaurant en het dakterras daarboven krijgt de functie van uitkijkpunt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel