Beats en soepele moves bij opening nieuw Sport Medisch Centrum

LELYSTAD • Zo 8 maart 2020 | 15:18 • Zondag 8 maart 2020 | 15:18

Zaterdag is het nieuwe Sport Medisch Centrum Flevoland geopend in het Stadshart in Lelystad. Wethouder Janneke Sparreboom nam de eerste sporttas in ontvangst en daarmee werd de stad een sportcentrum rijker. Het centrum biedt een ruim scala aan sportgerelateerde medische diensten, waaronder revalidatie, consulten, metingen en begeleid trainen.

Het SMC Flevoland is opgericht door Dorian van Garderen. De jonge ondernemer werkt al jaren als fysiotherapeut en personal trainer in verschillende sportcentra. Dat hij nu zijn eigen sportcentrum opent in Lelystad is voor wethouder Sparreboom een grote, maar heel welkome stap: "Hartstikke leuk dat dit nu in het Stadshart verder gaat. Want Dorian was natuurlijk al aan het ondernemen, maar deze stap naar het centrum is heel erg leuk én goed voor het Stadshart."

Jonge sporters in zijn kielzog
In zijn kielzog neemt Dorian dan ook een grote groep jonge sporters mee. Dat was ook goed te zien tijdens de opening. Een uitgebreid optreden werd verzorgd door de jonge dansers van DD Dance Studio. Onder deze groep zitten veel dansers die gebruik zullen maken van de faciliteiten van het SMC.

Het sportcentrum biedt ruimte aan (top-)sporters die willen revalideren van blessures, of die hun prestaties willen verbeteren met tests en metingen. Ook zijn beginnende sporters welkom die onder begeleiding aan hun leefstijl en gezondheid willen werken.

Het Sport Medisch Centrum bevindt zich op De Promesse 129 in het Stadshart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel