Eis: drie jaar cel voor poging tot doodslag op agent

MARKNESSE • Ma 9 maart 2020 | 11:45 • Maandag 9 maart 2020 | 11:45

Tegen een man uit Marknesse is voor poging tot doodslag op een agent in Laren drie jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De verdachte werd zondag 8 december bij café 't Bonte Paard in Laren neergeschoten door de politie. Hij was met twee andere inwoners van Marknesse betrokken bij een vechtpartij op een terras. Toen agenten daar aankwamen, keerden de vechtersbazen zich tegen de politie. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte een politieagent geschopt en geslagen en hem van achteren bij zijn keel gegrepen. De agent voelde zich dusdanig bedreigd dat hij zijn dienstwapen trok en de Marknessenaar neerschoot.

De agent legde maandag een emotionele slachtofferverklaring af in de rechtbank. Hij vertelde dat het incident zijn hele leven op de kop heeft gezet. Hij heeft gehoorschade opgelopen en is nog steeds niet volledig aan het werk. De verdachte verklaarde dat hij zich niets meer van het incident kan herinneren. Door camerabeelden en verklaringen heeft hij een beeld gekregen van wat er is gebeurd. Hij zegt zich erg te schamen en heeft spijt betuigd.

De uitspraak is over twee weken. Er zijn nog twee andere verdachten in de zaak. Het Openbaar Ministerie bekijkt nog of deze twee mannen vervolgd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel