10 jaar cel en tbs voor wurgen ex-vriendin

ALMERE • Wo 11 maart 2020 | 14:57 • Woensdag 11 maart 2020 | 14:57

Voor het wurgen van zijn ex-vriendin is de 41-jarige Kamil O. uit Polen veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

O. bracht zijn vriendin op 7 juni vorig jaar om het leven in een appartement aan het Messiaenplantsoen in de Almeerse Muziekwijk.

Uit verklaringen van O. bleek dat hij op de bewuste op 7 juni naar het appartement van zijn ex-vriendin ging om excuses aan te bieden voor een ruzie van een aantal dagen daarvoor. Hij belde niet aan bij de ingang van het complex, maar wachtte totdat iemand naar buiten kwam en ging toen naar binnen. Vervolgens belde hij met een bos bloemen in de hand aan bij de voordeur van het appartement van zijn ex. Ze deed open en zou geschrokken hebben gereageerd. Wel liet ze O. binnen.

Twee weken geleden verklaarde O. voor de rechtbank dat hij zich weinig kom herinneren over wat er verder allemaal is gebeurd. Uit verklaringen van zijn moeder en zus bleek dat hij na het voorval in de woning een videogesprek met hen heeft gevoerd. Het slachtoffer lag toen levenloos op bed. Hij zou volgens de verklaringen hebben gezegd: "Mama ze is dood. Ik heb haar gewurgd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel