Scholierenraad Zeewolde: Meer feesten voor jongeren en beter OV

ZEEWOLDE • Wo 11 maart 2020 | 21:50 • Woensdag 11 maart 2020 | 21:50

Meer feesten voor jongeren en beter openbaar vervoer. Twee thema's die jongeren van de eerste scholierenraad Zeewolde op de agenda zouden willen zien van de gemeenteraad. Woensdagmiddag werd het nieuwe orgaan door burgemeester Gerrit Jan Gorter in de raadszaal geïnstalleerd.

Zes leden heeft de eerste scholierenraad van Zeewolde. Vier jongens en twee meiden uit de derde klas van het voortgezet onderwijs. Burgemeester Gorter hoopt dat ze kwesties die leven onder jongeren zullen agenderen. Mike van der Poel, die in de derde klas zit van de mavo van de Levant, vindt dat er te weinig te doen is voor jongeren in Zeewolde. "Je kan wel rondjes lopen in het dorp maar dat heb je op gegeven moment wel gezien." Hij wil dat er meer activiteiten georganiseerd worden voor jongeren onder de zestien jaar. "Meer feesten of plekken om te hangen of te chillen."

Muriël Kok is derdejaars vwo op de Levant en vindt dat het openbaar vervoer beter kan. Ze kent mensen die buiten Zeewolde wonen en lang moeten wachten bij het overstappen. "Ik zou willen dat de buslijnen beter op elkaar aansluiten." Burgemeester Gorter is blij met de ideeën maar zal de jongeren ook uitleggen dat de gemeente niet alles doet. "Er zijn ook zaken die de provincie of het rijk regelt." Hij roept jongeren op te helpen nadenken over bijvoorbeeld meer activiteiten voor jongeren. "Het is niet u vraagt en wij draaien. Nee, zelf doen!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel