Coronagevallen in alle Flevolandse gemeentes

FLEVOLAND • Za 14 maart 2020 | 14:38 • Zaterdag 14 maart 2020 | 14:38

In Emmeloord is iemand besmet met het coronavirus. Het gaat om het eerste geval in Noordoostpolder. Ook op Urk is zaterdag een besmetting vastgesteld. De GGD gaf later op de dag aan dat die persoon is verhuisd naar Dronten.

Wel is er op Urk een vrouw die zeer waarschijnlijk besmet is, maar zij is niet getest. De teller in Flevoland staat sinds zaterdag op 20 besmettingen. De GGD maakte bekend alleen nog mensen te testen die een hoog risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte.

Bij de besmetting in Noordoostpolder gaat het om de moeder van een leerling die op de Albert Schweitzerschool zit, dat bevestigt directeur Kristiaan Strijker van Aves, het bestuur waar de school onder valt. De leerling zit thuis en heeft geen klachten gerelateerd aan het virus. De school gaat maandag gewoon open. In een brief aan de ouders wordt verzocht leerlingen die ziek zijn thuis te houden.

Flevolanders met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel