Meer bedden op Intensive Care St Jansdal Harderwijk

FLEVOLAND • Ma 16 maart 2020 | 20:18 • Maandag 16 maart 2020 | 20:18

Het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk breidt het aantal bedden op de Intensive Care uit. Ook komen er meer plekken om mensen te beademen. Het ziekenhuis bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten. Ook inwoners van Flevoland worden in Harderwijk behandeld.

Op dit moment zijn er volgens St Jansdal nog voldoende bedden beschikbaar maar bij een toenemend aantal besmettingen met het coronavirus, neemt de druk op de Intensive Care toe. Hoeveel extra bedden er komen is volgens een woordvoerder van het ziekenhuis nog niet bekend.

Bij de ingang van de spoedeisende hulp en huisartsenpost is een tent geplaatst waar alle patiënten de komende tijd eerst worden ontvangen. Als er een verdenking is en iemand ernstig ziek is, wordt de patiënt alsnog verwezen naar de huisartsenpost of naar het ziekenhuis gebracht.

Patiënten in het St Jansdal mogen nog maar één bezoeker per dag ontvangen. Alleen voor terminale patiënten en kinderen wordt een uitzondering gemaakt. Op de kinderafdeling mogen alleen de ouders op bezoek komen, dus geen broertjes of zusjes. Gezinsleden van patiënten of medewerkers die positief zijn getest op het coronavirus mogen niet op bezoek komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel