Coffeeshopeigenaar blij met afhaalloket

ALMERE • Ma 16 maart 2020 | 22:15 • Maandag 16 maart 2020 | 22:15

Coffeeshopeigenaar Bart Vollenberg is blij dat er weer wiet en hasj verkocht mag worden via een afhaalloket. Dat is maandag besloten na een overleg van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Veilgheidsregio's. De coffeeshops moesten zondagavond direct dicht, net als andere horeca, maar daarna bleek dat illegale handel opbloeide.

Vollenberg is eigenaar van de blowboot in het centrum van Almere en de coffeeshop in Lelystad. Maandagavond om 19:00 uur zijn de afhaalloketten geopend. "Toen de deuren van de coffeeshops zondagavond dicht gingen, ontstonden er in Nederland overal flinke rijen. Dat is niet handig als je afstand tot elkaar moet houden. Daarom ben ik blij dat we weer open gaan", aldus Vollenberg.

Vollenberg noemt de afgelopen 24 uur een achtbaan. "Maar dit staat in geen verhouding tot andere beroepen die echt onder druk staan. Het is voor iedereen naar, en het is te hopen dat wij met z'n allen hier gezond doorheen komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel