Tulpenfestival en Nacht van Oranje gaan niet door

NOORDOOSTPOLDER • Di 17 maart 2020 | 16:33 • Dinsdag 17 maart 2020 | 16:33

Het Tulpenfestival in Noordoostpolder en de Nacht van Oranje in Emmeloord gaan dit jaar niet door. Organisator StEP Noordoostpolder heeft dat besloten in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het Tulpenfestival zou op 10 april beginnen en de Nacht van Oranje stond gepland voor 18 april.

De organisatie betreurt het besluit, maar zegt dat het de enige mogelijke keuze is. "Wij nemen de richtlijnen van de overheid om evenementen waar meer dan honderd mensen samenkomen te vermijden uiterst serieus. Ook de buitenactiviteiten, zoals de tulpenroutes van het Tulpenfestival, brengen veel mensen in beweging richting de Noordoostpolder. Het verplaatsen van grote groepen mensen moet volgens de overheid en het RIVM worden vermeden.”

De voorbereidingen voor de overige evenementen van StEP, het Uit-jeTent festival en het Pieperfestival, gaan ondertussen gewoon door. De al gekochte tickets voor de Nacht van Oranje worden volledig vergoed.

De organisatie van de Tulpenroute Flevoland in Almere, Lelystad, Dronten en Zeewolde bekijkt begin april of het evenement door kan gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel