Kapper: 'Mijn armen zijn geen anderhalve meter lang'

FLEVOLAND • Di 17 maart 2020 | 22:15 • Dinsdag 17 maart 2020 | 22:15

Hoewel het voor kappers onmogelijk is om de geadviseerde anderhalve meter afstand van hun klanten te houden, zijn de meeste kapsalons in onze provincie dinsdag gewoon open. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland.

Wel staan er om corona-besmetting tegen te gaan overal minder medewerkers op de vloer, zodat ze op veilige afstand van elkaar kunnen werken. Verder hanteren alle kappers extra voorzorgsmaatregelen, zoals die door de brancheorganisatie ANKO worden geadviseerd. Zo wordt er tussen klanten extra ruimte vrij gelaten, spreken klant en kapper niet in elkaars gezicht en wordt er veel extra schoongemaakt en gedesinfecteerd.

"We proberen het zo goed mogelijk te doen, maar helemaal uit de buurt van mijn klanten blijven, is natuurlijk onmogelijk. Mijn armen zijn niet anderhalve meter lang", zegt kapper André van den Dikkenberg. Bij zijn kapsalon in het Lelycentre in Lelystad wordt extra schoongemaakt en zijn ook wat minder medewerkers aan het werk dan gebruikelijk. Aan klanten is bij deze kapsalon op dinsdag geen gebrek.

Ook bij KC Kappers in de Kempenaar in Lelystad wordt nog steeds geknipt. "Mensen zijn soms verbaasd dat we nog open zijn", vertelt een medewerker. "Maar ze komen wel naar binnen om zich te laten knippen. Misschien ook omdat je niet weet of dat over een tijdje nog kan."

Bij Kapsalon Jacques in Dronten is het dinsdag ook behoorlijk druk. Ook hier zijn minder kappers aan het werk en maken toch veel mensen van de gelegenheid gebruik om zich nog even te laten knippen. Eigenaar Jacques zegt de extra voorzorgsmaatregelen nadrukkelijk in acht te nemen. "Je moet er wel constant om denken, omdat het toch wat tegen je normale manier van werken ingaat." Ook bij Jacques worden alle spullen de hele dag door extra gereinigd. Ook zijn de kapper en zijn personeel alert op klanten die zich ziek voelen. Wie zich verkouden of grieperig voelt, kan het bezoek aan de kapper maar beter uitstellen.

Wie kapsalon Good Looking in Zeewolde belt, krijgt eerst een geluidsopname te horen. Daarin wordt uitgelegd welke extra maatregelen er in de zaak zijn getroffen om veilig te kunnen werken. Daarna wordt gevraagd of klanten met verkoudheid- of griepklachten hun bezoek aan de kapper een tijdje willen uitstellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel