Woningcorporatie OFW schrapt regulier onderhoud

DRONTEN • Di 17 maart 2020 | 22:25 • Dinsdag 17 maart 2020 | 22:25

Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) schrapt het regulier onderhoud bij huurwoningen en verricht alleen nog spoedeisende reparaties. Dat heeft de directie besloten in verband met het coronavirus. OFW wil het contact tussen huurders en werknemers van OFW op deze manier zo veel mogelijk voorkomen.

"Alleen bij urgente klussen komen we", legt directrice Truus Sweringa uit. "We zullen eerst aan de huurders vragen of ze verkouden zijn of andere mogelijke verschijnselen hebben van het coronavirus. Als dat zo is, vragen we ze in een andere ruimte te gaan zitten, zodat onze servicemedewerker veilig naar binnen kan."

Voor afgebroken sleutels, lekkages en andere zaken die het wonen belemmeren komt de onderhoudsmonteur van OFW nog wel langs. Lopende projecten zullen worden afgemaakt. Andere reparaties zullen moeten wachten. Als de elf monteurs niet bezig zijn met spoedreparaties maken ze lege woningen gereed om de huizen opnieuw te verhuren. Oost Flevoland Woondiensten heeft circa 4900 woningen met zo'n 10.000 huurders in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel