Kabinetssteun voor ondernemers loopt via Zelfstandigenloket

LELYSTAD • Wo 18 maart 2020 | 12:35 • Woensdag 18 maart 2020 | 12:35

Flevolandse ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen en in aanmerking willen komen voor tijdelijke financiële overheidssteun, kunnen daarvoor aankloppen bij het Zelfstandigenloket in het stadhuis in Lelystad.

Dit loket is een bestaand samenwerkingsverband van de Flevolandse gemeenten, waar ondernemers altijd al terecht konden voor advies en financiële ondersteuning. Het Zelfstandigenloket gaat nu ook voor Flevoland de verzoeken om financiële ondersteuning vanwege de coronacrisis beoordelen en honoreren.

Het kabinet heeft besloten tot maatregelen om bedrijven, waaronder zzp' ers, overeind te houden. Het gaat om een tijdelijke voorziening voor drie maanden, die zo snel mogelijk ingaat. Aanvragen voor ondersteuning kunnen op dit moment al worden ingediend.

Aanvulling tot sociaal minimum
Ondernemers van wie de omzet is teruggelopen, kunnen een aanvullende uitkering krijgen voor hun levensonderhoud. De uitkering voor levensonderhoud vult het inkomen maximaal aan tot het sociaal minimum. De uitkering hoeft later niet te worden terugbetaald.

Voor ondernemers met liquiditeitsproblemen is er ook de mogelijkheid om een lening van ruim 10.000 euro aan te vragen.

Snel duidelijkheid
Volgens het Zelfstandigenloket kunnen aanvragen om financiële ondersteuning sneller dan gebruikelijk worden afgehandeld. Dat komt doordat bepaalde voorgeschreven controles nu worden overgeslagen. Zo wordt bijvoorbeeld het inkomen van een partner buiten beschouwing gelaten en wordt er geen vermogenstoets uitgevoerd.

Overige loketten voor advies en steun:
Flevolandse ondernemers die in de problemen zijn gekomen kunnen voor advies en toegang tot financiering ook aankloppen bij de stichting MKBDoorgaan.nl
Deze stichting biedt een gratis informerend gesprek.

Verder heeft de Kamer van Koophandel een loket geopend voor ondernemers. Zij kunnen daar vragen stellen over voorraden, personeel, financiële impact en het aanvragen van werktijdverkorting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel